Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Design υποστηρίζει το TEDx Athens

www.tedxathens.com



Αναμφίβολα δεν υπάρχει πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο από τη δύναμη μιας ιδέας.

Μια ιδέα βλέπετε, δεν κοστίζει τίποτα, μπορεί να ταξιδέψει σε όλο το κόσμο με απίστευτη ταχύτητα και το σημαντικότερο, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας. To TEDx Athens έχει σαν στόχο να αναδείξει ξεχωριστές ιδέες και εμπειρίες από χαρισματικούς ομιλητές οι οποίοι θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις τους.

Οι διοργανώσεις TED ανά τον κόσμο, φιλοξενούν διακεκριμένους επιστήμονες, designers, φιλοσόφους, εφευρέτες και καλλιτέχνες με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, τη δημιουργία κινήτρων για δημιουργική σκέψη, κοινωνική συμμετοχή και διαδραστικότητα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Design υποστηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία που προάγει τη δύναμη των ιδεών, της δημιουργικότητας και του design και θέτει υπό την αιγίδα του την ελληνική διοργάνωση, θέτωντας τις βάσεις για μια νέα διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ δημιουργών και κοινωνίας.

Το πρώτο TEDx Athens θα λάβει χώρα, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas, Λεωφόρος Κηφισίας 221, Μαρούσι, 17.00-22.00.
To event θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και μέσω internet στο www.ustream.tv/tedxathens

Στη διοργάνωση, ανάμεσα σε εκλεκτούς καλεσμένους, θα συμμετέχει ο designer Θωμάς Μυλωνάς, ιδρυτής/ιδιοκτήτης των DotKite και Loggia Import και βραβευμένος από το Business Week ως European Young Entrepreneur. www.dotkite.eu

Ο Θωμάς Μυλωνάς, ένας από τους πλέον καταξιωμένους designers και επιχειρηματίες της γενειάς του, θα μιλήσει για την τέχνη του Design και με ποιό τρόπο η τεχνολογική εξέλιξη και η καινοτομία αλλάζει καθημερινά τον κόσμο μας. Θα μιλήσει για τη σημασία του design στη ζωή μας και για το πως η καθημερινότητα μας θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά εξαιτίας του design.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Design δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στο TEDx Athens και εύχεται στους διοργανωτές κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια σε κάθε νέα δημιουργική τους πρωτοβουλία.

Δείτε τους ομιλητές : Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα
tedxathens.com