Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Eco Heroes : Ζουν ανάμεσά μας ...

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα προστασία του περιβάλλοντος; Πώς ορίζεται η περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά; Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για το περιβάλλον;


PROP4G4ND4


ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΤΑΝΗΣ

Γύρω μας και δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικοί “πράσινοι ήρωες”, με συμπεριφορές, πρωτοβουλίες και ιδέες: παραδείγματα προς μίμηση. Το Green Design Festival, σε συνεργασία με το Πράσινο Ποντίκι, παρουσιάζει δέκα ιστορίες συμπολιτών μας, που μπορούν να αναδείξουν πράσινους δρόμους σκέψης και συμπεριφοράς για τον καθένα από εμάς, για τις κοινότητες και την κοινωνία μας.


ΕΥΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ - ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Στην έκθεση EcoΗeroes συμμετέχουν δέκα νέοι Έλληνες graphic designers, που καλούνται, με τις αφίσες τους, να αναδείξουν δέκα ιστορίες συμπολιτών μας, των EcoHeroes, οι οποίοι, μέσα από την καθημερινότητά τους, κάνουν πράξη την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, η έκθεση εξετάζει την τέχνη της γραφιστικής ως εργαλείο για κοινωνική αλλαγή και όχι ως απλό συμπλήρωμα του marketing και της κατανάλωσης. Η οπτική επικοινωνία στην υπηρεσία του social design μπορεί να μεταφέρει ιδέες, να επηρεάσει συμπεριφορές και να ευαισθητοποιήσει μεγάλη μερίδα του κοινού για σύγχρονα κοινωνικά θέματα, όπως η οικολογία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό τους ανθρώπους αυτούς, ως παραδείγματα προς μίμηση και να εμπνεύσει τους συμπολίτες μας να αλλάξουν στάση απέναντι στα ζητήματα του περιβάλλοντος, είτε προσαρμόζοντας την καθημερινότητά τους στις νέες συνθήκες, είτε δουλεύοντας εθελοντικά, ομαδικά ή ατομικά, για ένα καλύτερο περιβάλλον.


ΝΟΝΗ ΝΕΖΗ

Οι δέκα πρωταγωνιστές μας θα βραβευθούν σε μια μικρή συμβολική τελετή, στο Ecomuseum, στα εγκαίνια του Green Design Festival, με την παράλληλη απονομή ενός ειδικά σχεδιασμένου πράσινου “EcoHero Award”. Διαβάστε περισσότερα ...

Ιδέα: Έφη Κομνηνού
Επιμέλεια: Διονύσης Λιβάνης
Έρευνα-Κείμενα: Βάλια Μπαζού
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τριχάς
Σχεδιασμός Eco-Hero Award: Company