Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο λογότυπο για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ από τη σχεδιαστική ομάδα Designers United

Το νέο λογότυπο της ΕΣΑΚΕ, διοργανώτριας αρχής του Ελληνικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική τελετή από τη σχεδιαστική ομάδα Designers United.



Το νέο logo σηματοδοτεί μια νέα εποχή τόσο για την ΕΣΑΚΕ, όσο και για το πρωτάθλημα αυτό καθεαυτό. Σύμφωνα με τους δημιουργούς από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει τη συνολική εικόνα του ευρωπαϊκού final four της Euroleague, τα ζητούμενα που τους τέθηκαν αναφορικά με το σχεδιασμό ήταν τα εξής:

- Απεικόνιση του ίδιου του αθλήματος σε πρώτο επίπεδο
- Ανάδειξη της Ελληνικότητας
- Προβολής της Δυναμικής
- Αύξηση του Κύρος και της Αξιοπιστίας της ΕΣΑΚΕ
- Ταύτιση του νέου συμβόλου με την αίγλη του αθληματος
- Σχεδιασμός που θα λαμβάνει υπόψιν το μέχρι τώρα σήμα

H τελική λύση «περιγράφει» μία μπάλα μπάσκετ με μία γαλάζια σφαίρα στον πυρήνα της. Υπάρχει μια αίσθηση συμπαγούς μετάλλου –στοιχείο που χαρακτηρίζει την σύγχρονη ελληνική καλαθοσφαίριση– ενώ οι τρεις παράλληλες γραμμές παραπέμπουν στις οριζόντιες ρίγες της ελληνικής σημαίας. Το πλέγμα που περικλείει τη μπάλα συμβολίζει την προστασία την οποία φιλοδοξεί να παρέχει η διοργανώτρια αρχή στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης (προστασία ενάντια σε έννοιες που το αμαυρώνουν όπως η βία και η αναξιοπιστία). Το manual book χρήσης του νέου λογότυπου θα διατίθεται σύντομα μέσω της ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ σε ηλεκτρονική μορφή και στο οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι τεχνικές πληροφορίες που συνοδεύουν το σήμα, καθώς και οι τρόποι χρήσης του. www.esake.gr

Διαβάστε περισσότερα στο blog του +design:
www.designmag.gr