Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δημιουργική Πρόσκληση από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης



Το νέο Μουσείο Ακρόπολης είναι ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού και ανάδειξης των αριστουργημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς, που προέρχονται από την Ακρόπολη Αθηνών.



Το Μουσείο διαθέτει πωλητήρια στα οποία διατίθενται στο κοινό αναμνηστικά και πολιτιστικά αντικείμενα, όπως βιβλία, πιστά αντίγραφα, κοσμήματα, σύγχρονες εφαρμογές χρηστικών προϊόντων με θέματα και διακόσμηση εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, όπως ενδεικτικά μπλούζες, κούπες, σημειωματάρια, mousepads, πρες παπιέ, μαντήλια, πάζλ, κοσμήματα, κεραμικά, διακοσμητικά κτλ.


New Acropolis Museum by Bernard Tschumi Architects

Στα πλαίσια της εμπορικής του στρατηγικής, το Μουσείο επιθυμεί να διευρύνει τον κύκλο των πωλουμένων προϊόντων του και κυρίως να τον εμπλουτίσει με προϊόντα πρωτότυπα, σύγχρονα, με υψηλές προδιαγραφές.

Για το σκοπό της διερεύνησης της σχετικής αγοράς απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς: δημιουργούς, σχεδιαστές, γραφίστες και γενικά καλλιτέχνες – κατασκευαστές που θα μπορούσαν να εμπνευστούν από τη θεματική των εκθεμάτων του Μουσείου, για να δημιουργήσουν σύγχρονα έργα που θα έχουν εφαρμογές στην ελληνική καθημερινή ζωή.

Δεδομένα:
1. Πρωτότυπες και μοναδικές προτάσεις και ιδέες.
2. Εμπνευσμένα από τα εκθέματα και σχεδιασμένα ειδικά για το Μουσείο.
3. Σύγχρονα, μοντέρνα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην
καθημερινή ζωή.
4. Προϊόντα οικονομικά, προσιτά σε όλους.
5. Υψηλή ποιότητα προδιαγραφών, τήρηση όρων ασφαλείας.
6. Δυνατότητα μαζικής παραγωγής.

Η εφαρμογή της δημιουργικής ιδέας θα μπορούσε να είναι από υλικά όπως: κεραμικό, ρητίνες, γυαλί, χαρτί, μέταλλο, σμάλτο, ξύλο, πορσελάνη, plexiglass κλπ.

Η πρόταση μπορεί να αφορά μόνο το σχεδιασμό ή και την παραγωγή, μετά από συμφωνία με το Μουσείο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει πρωτοτυπία και μοναδικότητα υλικών και προδιαγραφών παραγωγής και ιδέας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους ή να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους προς το Μουσείο. Για κατάθεση προτάσεων ή εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.9225.864 (10.00 έως 14.00).

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Δημήτριος Παντερμαλής


Μάθετε περισσότερα για το Μουσείο Aκρόπολης :

http://www.theacropolismuseum.gr/

Σημείωση : Ο τρόπος παρουσίασης των προτάσεων θα συμφωνείται σε συνάντηση μετά από επικοινωνία του ενδιαφερόμενου με το αρμόδιο Εμπορικό Τμήμα. Η δυνατότητα, οι όροι και η διάρκεια συνεργασίας αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων και θα εξετάζονται χωριστά κατά περίπτωση. Διευκρινίζεται ότι η παρούσα πρόσκληση επέχει θέσει διερεύνησης της αγοράς και σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται δέσμευση από την πλευρά του Μουσείου για συνεργασία. Το Μουσείο διατηρεί το δικαίωμα να μην συνάψει σύμβαση συνεργασίας με κάποιο δημιουργό που τυχόν εκδηλώσει ενδιαφέρον.